Creditcard informatie

Creditcard informatie

Al meer dan 50 jaar is de Creditcard een wettelijk betaalmiddel. In 1950 werd de eerste Creditcard gemaakt en dit was een Creditcard van Diners Club. Overigens is dit een Creditcard die ook nu nog bestaat en wereldwijd zeer bekend is. Door de jaren heen zijn er steeds meer andere Creditcards bijgekomen. Denk hierbij aan Visa en Mastercard.

Met een creditcard kun je wereldwijd betalen zonder contant geld op zak te hoeven hebben. Het bedrag wordt direct aan degene waarvan je een product of dienst afneemt betaald, maar zelf hoef je het pas achteraf te voldoen aan je creditcard maatschappij. Ook creditcards die worden gebruikt voor verschillende betalingen op handelssites, zoals TradedWell, e-commerce en andere sites.

De limiet van een Creditcard

Als je een regelmatig inkomen hebt, dan kun je een creditcard aanvragen. Meestal worden deze dan wel verstrekt als men aan de eisen voldoet. Een Creditcard heeft een limiet en dat betekent dat de Creditcard tot een bepaald bedrag gebruikt kan worden als betaalmiddel. De limiet wordt meestal bepaald aan de hand van het inkomen van de aanvrager, maar soms staat de limiet al vast. De limieten bedragen vaak 500-euro, 1000-euro, 2000 euro, 2500 euro en 5000 euro. Een alternatief is de prepaid kredietkaart.

De limiet van een creditcard kan in een aantal gevallen wel verhoogd worden, maar dan moet dit persoonlijk worden aangevraagd en er zullen extra eisen aan de kredietwaardigheid van de aanvrager worden gesteld. Ook zal er een BKR toetsing gedaan worden, want in feite is een creditcard een vorm van een krediet.

Leer nog meer creditcard begrippen kennen.

Credit Card informatie

Iedere bank en financiële instelling biedt wel een of meerdere soorten Creditcards aan.

Je kunt ervoor kiezen om een creditcard aan te vragen bij je eigen bank, maar je kunt je ook verder informeren.

Een creditcard kost geld, dus het kan de moeite lonen om de verschillende creditcards met elkaar te vergelijken.

Daarnaast zijn er banken en andere financiële instellingen waar je het saldo op je creditcard, dus het bedrag dat je middels de creditcard hebt uitgegeven, in termijnen kunt afbetalen. Misschien heeft dit je voorkeur.

Daarnaast zijn er ook instellingen die allerlei extra’s bieden als je bij hun een creditcard neemt.

Het beste kun je daarom op verschillende plaatsen Creditcard informatie aanvragen. Vrijwel iedere bank en instelling hebben een eigen website. Op deze websites kun je dan informatie over hun producten lezen, maar ook aanvragen.

Comments are closed.