Help! Hoe maak ik een WordPress website?

Je hebt een leuk bedrijfje opgericht en het loopt allemaal wel zoals je wilt. Echter begin je te merken dat je klantenkring niet meer groeit omdat iedereen die je kent inmiddels al op de hoogte is van je winkel. Het is niet voor niks dat het al jaren wordt aangegeven dat een website cruciaal is voor elk bedrijf anno 2016. Dus ben je op zoek gegaan naar een manier om websites te maken. WordPress stond er, dat kan iedereen. Echter begrijp jij er helemaal niks van en lukt het je niet om een overzichtelijke en goed functionerende website in elkaar te flansen. Met behulp van onderstaande tips kunnen wij je op weg helpen.

Thema’s en plugins

Wellicht heb je al gezien dat er talloze WordPress themes en plugins aangeboden worden op het internet. Maak hier vooral gebruik van, het scheelt je zelf een hoop programmeerwerk en andere moeite. Echter willen we je wel aanraden om te gaan voor legale themes en plugins. Deze zijn soms gratis en soms moet je ervoor betalen. De prijzen zijn nooit hoog en we raden je dan ook aan om je hier overheen te zetten. Een goede plugin om mee te beginnen is Yoast SEO.

Safety first

Om de kans dat je website gehackt wordt te verkleinen is het verstandig om te gebruikersnaam te veranderen. Standaard is de gebruikersnaam namelijk ‘’admin’’. Omdat hackers dit natuurlijk ook weten is het verstandig om dit te veranderen. Dan moeten ze namelijk niet alleen je wachtwoord raden/hacken maar ook nog eens je gebruikersnaam (waarvan ze dachten dat ze die al hadden). Zie het als een extra slot op de deur. Een fietsendief kiest ook geen fiets die met een hangslot en een ingebouwd slot beveiligd is.
Met behulp van bovenstaande tips ben je er natuurlijk nog lang niet, maar het kan je wel een eind op weg helpen. Lees jezelf in rondom de verschillende plugins die beschikbaar zijn voor een WordPress website en zorg dat je niet opnieuw het wiel uit gaat vinden.