Tips om efficient te kunnen werken achter de PC

Wanneer je de hele dag op kantoor achter een PC werkt, kan het erg moeilijk zijn om constant gefocust te zijn. Doordat je de hele dag stil zit, zal lichaam en geest gaan verslappen en gaat dit ten kosten van de productiviteit. Maar wat kan je doen zodat je de hele dag scherp blijft? In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden!

Ontspannen

Het is belangrijk om genoeg te ontspannen. In eerste instantie zou je denken dat je niet al te veel verduren krijgt wanneer je alleen maar achter de PC zit. Toch stel je je geest behoorlijk op de proef. En om je geest scherp te houden, is het belangrijk dat je je hoofd genoeg leeg kan maken. Er wordt geadviseerd om elk uur 2 a 3 minuten te besteden aan ontspanning. Dit kan je doen in verschillende vormen: strek even je benen, haal even een frisse neus, check de social media of doe gewoon een paar minuten je ogen dicht. Door weer met een ‘schone lei’ te beginnen, kan je weer veel geconcentreerder te werk gaan. Door middel van pauzesoftware word je aangemoedigd om af en toe even te bewegen of om rust te pakken.

Maak gebruik van de juiste materialen

Om efficient te kunnen werken, is het ook van belang dat je comfortabel op je werkplek zit. Durf dus te investeren in kwalitatieve spullen en het zal zich terug betalen. Heb je bijvoorbeeld snel last van je nek of rug? Investeer dan in een goede bureaustoel. Snel last van je pols? Dan kan een goede muis of muismat hulp bieden. Laat je hiervoor informeren bij een speciaalzaak.

Maak een to do-lijst

Wanneer je vaak op een computer werkt word je snel afgeleid. Onderzoek heeft uitgewezen dat multitasken ten kosten gaat van de productiviteit. Maak daarom elke dag een takenlijst en werk deze af.