Veiligheid op het internet   

Iedereen is eigenlijk met het internet verbonden. Met de opkomst van de slimme woningen en het internet of things wordt dit alleen nog maar meer. Het is dan wel belangrijk en essentieel om veilig op het internet te zijn. Het kan door niet teveel verschillende sites te bezoeken. Ook een virusscanner en malware medler zijn handig. Het is niet leuk om lastig gevallen te worden met ransomware of andere ongein. Voor website eigenaren is het taak om een veilige website te bieden. Denk aan de Sectigo      SSL certificaten. Zo is er een veilige verbinding en versleuteling van de gegevens.

 

Waar moet je op letten?

 

Gebruik ook je gezonde verstand. Open geen mails van banken waar je geen klant bent. Maak hier geen gebruik van. Kies voor een virusscanner. Laat automatisch spam naar een map afvoeren. Hier kun je altijd nog kijken als je een mail niet binnen hebt gehad. Stel hem niet te licht af en laat veel naar de spam gaan.

 

Ga niet naar sites waar je niet hoeft te zijn

 

Wanneer je een gekke melding of banner ziet is het niet direct nodig om hierop te klikken. Ook bi het achterlaten van je gegevens moet je slim zijn. Gebruik bijvoorbeeld nooit het emailadres wat je voor belangrijke zaken wilt gebruiken. Maak een gmail of outlook email account aan om hier alle andere mails op binnen te krijgen.

 

Bescherm je gezondheid

 

Het is ook belangrijk om niet teveel op het internet te zitten. Het is belangrijk om ook onderdeel te zijn van de echte wereld. Hier kun je veel meer van genieten. Kies daarom voor een limiet per dag. Doe Het internet uit na een bepaalde tijd. Zo kom je tot rust en kun je veel beter slapen. Vooral social media kan je tijd opeten. Toch jammer. Je had er zoveel andere dingen mee kunnen doen.