Wat zijn gedrukte etiketten precies?

Wat zijn gedrukte etiketten precies? Gedrukte etiketten worden meestal gemaakt van een combinatie van materialen, waaronder papier, stof, laminaat, vinyl en meer. Ze worden gebruikt in de printmarketing, productverpakking, voedingsmiddelen, boekdruk en andere industrieën.

Wat zijn gedrukte etiketten precies?

Er zijn twee hoofdcategorieën van bedrukte etiketten Label Fabric en Label Polyester. Beide stoffen kunnen op grote schaal worden bedrukt, terwijl elke categorie verschillende bedrukkingsmogelijkheden heeft voor kleinere bestellingen. Enkele van de meest populaire labelstoffen/polyesters zijn Katoen, Linnen, Vinyl, Jute, Spandex, enz. Etiketstof is de meest gebruikte optie voor de meeste drukkerijen vanwege de kosteneffectiviteit en de lange levensduur, terwijl Spandex en Jute over het algemeen niet erg populair zijn voor kleine afdruktaken vanwege de hitte die met deze materialen gepaard gaat.

Er zijn vele toepassingen voor bedrukte etiketten, en de meeste van deze toepassingen zijn voor promotionele doeleinden of nieuwe productlanceringen. Het meest voorkomende voorbeeld van een fabrikant van bedrukte etiketten is een ontwerper of boetiek die een nieuwe kledinglijn wil lanceren en de kleding moet voorzien van de naam en het logo van hun merk. Een ander populair gebruik is voor een interieurontwerper die het interieur van een ruimte wil ontwerpen en deze bedrukte etiketten gebruikt om zijn boodschap visueel over te brengen aan de bewoner van de ruimte. Een derde voorbeeld zou een klein familiebedrijf zijn dat zijn bedrijf wil promoten en dat brochures uitdeelt bij elke maaltijdservice.

De meest populaire etikettenstof is waarschijnlijk het geweven etiket.

Geweven etiketten zien er net zo uit als gewone etiketten, maar ze worden gemaakt met behulp van een mesh-rug die het mogelijk maakt duizenden kleine gaatjes in de stof te naaien, waardoor een duurzaam en op maat gemaakt etiket ontstaat, dat niet gemakkelijk zal scheuren of slijten. Het gaas fungeert als het “gat” in het etiket, en het etiketstof strekt zich over dit gat uit op een soort touwachtige manier. Dit maakt het gemakkelijker om een aantal etiketten op een plank of in een kast te hangen, aangezien er geen schade wordt toegebracht aan het etiket zelf tijdens het proces van het spannen van het gaas.

Een ander voordeel van etiquettes imprimer ten opzichte van andere etikettenstoffen is dat de etiketten langer in goede staat blijven. Gewone bedrukte etiketten kunnen scheuren, of zelfs bedrukt raken met inktvlekken, maar omdat ze geen rugzijde hebben, vallen ze al snel uit elkaar. Thermische Transfer Etiketten hechten zich aan het etiket en de ondergrond, en scheuren, vlekken of scheuren niet. Dit betekent dat u op deze etiketten kunt drukken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat ze al snel in een erbarmelijke staat verkeren. Ze zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook goedkoop te produceren en kunnen in bulk worden geproduceerd, zodat u geld bespaart wanneer u in meer dan één etikettenstof investeert.

Thermische transferprinters worden gebruikt in veel verschillende kantoor- en etiketteringstoepassingen, en in veel verschillende situaties. Zij worden het meest gebruikt voor het etiketteren van grote hoeveelheden cosmetica en voor het bedrukken van grote hoeveelheden etiketten die nodig zijn voor een aantal verschillende doeleinden, waaronder schap tot schap displays van cosmetica. Behalve voor cosmetica worden zij ook gebruikt voor de verpakking van levensmiddelen en voor medische etikettering, waarbij de etiketten duurzaam moeten zijn en aan specifieke eisen voor elke toepassing moet worden voldaan. Deze printers worden ook vaak gebruikt voor het printen op fotopapier, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gecoat papier met ingebedde minuscule naaldjes die via een computer worden geprogrammeerd, zodat de etiketten er permanent op blijven kleven. Omdat zij in zo’n grote verscheidenheid van toepassingen worden gebruikt en op grote schaal beschikbaar zijn tegen zeer redelijke prijzen, zijn zij een ongelooflijk populaire keuze.

 

 

 

Comments are closed.