Website laten maken, alle belangrijkste stappen

Een website laten maken is een belangrijke maar ook ingewikkelde taak. Een webdesign bureau kan je daar het beste bij helpen. Zij hebben de ervaring om de belangrijke stappen op de juiste manier door te lopen, om tot een de perfecte nieuwe website te komen.

Overigens kun je ook prima een online marketing bureau inschakelen omdat je dan waarschijnlijk beter af bent met een website die ook SEO geoptimaliseerd is.

Maar om je te helpen bij de voorbereiding van het proces van een nieuwe website laten maken zetten we hier alle belangrijke stappen onder elkaar.

 

  1. Why how What, … Huh Wat?

Als je eerst voor je organisatie een Why, How, What formuleert, dan weet je als organisatie wie je bent en waar je voor staat. En dat is de beste basis voor je hele marketing, en dus ook het ontwerp en de content voor je website.

want de invulling daarvan; van het design tot en met de zoekwoorden op de juiste plek, hangt natuurlijk helemaal samen met wie je bent en waar je voor staat.

 

  1. Bepaal de doelstelling van de website

Er zijn veel verschillende doelen die je met je website kunt hebben dat het goed is om dat voordat je een website laat maken duidelijk met elkaar bespreekt.

Wil je enkel informeren of wil je aanmeldingen voor een nieuwsbrief, wil je leads genereren voor je product of dienst? Of wil je direct producten verkopen?

 

  1. Briefing webdesigner

Een goed briefing maakt alle verschil voor een webdesigner. Wij krijgen wel een het verzoek om een website te bouwen voor een organisatie die enkel en alleen verwijst naar een andere website als referentie.

en hoe goed dat soort referentes ook zijn, daarmee doe je je eigen organisatie geen eer aan. Op die manier kan een webdesigner nooit goed aanvoelen wat precies de bedoeling is.

Kortom; denk vooraf goed na over de structuur van je site, welke pagina’s er moeten komen, welke functionaliteiten er in moeten (zoals een contactformulier, een webshop, een offerte aanvraag formulier, een afsprakenmodule, en zo kunnen we nog wel even doorgaan)

 

  1. productie en aanleveren van de content

 

Dan komt de fase waarin je de content moet produceren. Wij zijn van mening dat een organisatie het beste zijn eigen content kan produceren, in ieder geval hun eigen copy kan schrijven.

Je eigen mensen kennen kunnen namelijk vaak het beste over jullie vakgebied communiceren en teksten over jullie producten en/ of diensten schrijven.

 

  1. Design en programmeren

De volgende stap bij een website laten maken is het maken van de site. Dit is de taak van het webdesign bureau. Maar het is wel goed om een vinger aan de pols te houden gedurende de bouw om er zeker van te zijn dat het de gewenste kant op gaat.

 

  1. Oplevering en livegang

In deze fase is het goed om pas akkoord te geven en de laatste betaling te doen als alles naar wens is. En idealiter ook pas als je uitgelegd hebt gekregen hoe de website werkt, hoe je hem zelf kunt bijhouden en dat je zeker weet dat alles ook naar behoren werkt.

tot slot is het essentieel dat de websitebouwer de SEO waarde van je huidige website netjes overzet naar de nieuwe website. ander skun je voor wat betreft je vindbaarheid weer van voren af aan beginnen.

 

 

 

Comments are closed.